Ett mycket annorlunda år går snart mot sitt slut. Ett år där ett virus påverkat en hel världs befolkning i form av hälsa, arbete och umgänge. Även vi och vårt företag har påverkats på många olika sätt. Plötsligt blev det väldigt svårt att få tag på de råmaterial och emballage som vi behöver för att kunna producera våra produkter, då hela världen efterfrågade samma saker. Utan detta, ingen desinfektion – och det när den behövdes som mest.
The Absolut Company, våra hjältar, hjälpte oss snabbt att få tillgång till den etanol vi inte kunde få tag på. På så sätt kunde vi fortsätta att producera våra desinfektionsprodukter till sjukvården.
Våra produktionsenheter har gått varma under året, både dag och natt. Vi har också startat nya produktionsenheter för att göra allt vi kan för att bidra till att stoppa smittspridningen.
Då The Absolut Company donerade etanolen till oss, har vi i vår tur valt att skänka motsvarande belopp vidare till andra behövande. Nu liksom i våras väljer vi att donera ytterligare 2 miljoner till Radiohjälpen. Utöver det donerar vi också 1 miljon i form av desinfektion och tvål till utsatta grupper som drabbats särskilt av pandemin. Ansökan kan göras via vår hemsida. Tillsammans blir det en total donation på hela 4,2 miljoner under detta år, vilket vi är väldigt glada och stolta över.
Denna jul blir en annorlunda jul, men vi ser nu fram emot nästa år där vi står redo att hjälpa till.
Klicka här för att ansöka om donation.
Vi vill med dessa ord passa på att önska er alla en
God jul och ett gott nytt år! Ta hand om er!
Patrik Hene, VD professionell hygien, Kiilto Sverige
På Radiohjälpen går pengarna från Kiilto in i en så kallad pandemifond. Medlen i den fördelas till föreningar, på basen av ansökningar. Hittills har bland annat följande aktörer fått stöd: Röda Korset (för krismottagningar), Sveriges Stadsmissioner (för akut hjälp till hemlösa i risk för smitta), Rädda Barnen (för digitalt fritids för isolerade barn) och till Svenska kyrkan (för information om corona och akut stöd till nyanlända och andra som har det särskilt svårt i riskgrupperna). – Pengarna går oavkortat till riskgrupperna och det tycker vi är relevant i det här sammanhanget, säger Patrik Hene.